Piratlajv
header för the tundlaheim Saga
Friankarrörelsen pirat märke.

The Tundlaheim saga

The Tundlaheim Saga

Tungelskiin

Typ av samhälle: 

Stad


Vart: 

Mellersta Damméro invid innanhavet Auga. S1,91Ö10,52


Beskrivning av orten:
Tungelskiin är jarlsätet för jarlen av Mellersta Damméro och det är härifrån som det mittersta av fiskarnationens tre jarldömen styrs. I tre generationer har jarltronen innehafts av släkten Bjornsdottir, en skrupelfri familj av tvättäkta mérer.

Platser:

Kulturell:  ‘Herrgården’, det vackra blå hus med tillhörande extravaganta trädgård som utgör gräddhyllan i staden. Hit kommer handelsmän, adel och annat viktigt folk för att diskutera världsläget och avgöra morgondagens handel.


Social: Varje kväll klockan kvart i sex lägger lyxpromen “Det glada skrovet” ut från Tungelskiins hamn för en kort kryssning i skärgården medans båtens gäster avnjuter en fantastisk middag med unik underhållning. Det glada skrovet är inget för den sparsamme men man kan vara säker på att man får valuta för dublonerna. En gång för många år sedan lät den sittande Landsmodern i Mandrak hyra lyxpromen för att själv få testa dess fabulösa rykte. Promen eskorterades hela vägen till Bahiro del Globe där Landsmodern med tillhörande hov avnjöt en privat kryssning.


Handelsmässigt: I Damméro är den huvudsakliga näringen fisk. Tungelskiins fiskmarknad är dock något alldeles extra. Marknaden ‘den lila Gården’ är belägen invid hamnen och har hundratals meter med marknadsstånd vilka visar upp ett brett urval av alla havets delikatesser.