Piratlajv
header för the tundlaheim Saga
Friankarrörelsen pirat märke.

The Tundlaheim saga

The Tundlaheim Saga

Hjartryk

Typ av samhälle: 

Stad


Vart: 

Norra Damméro, belägen på Hissnafjordens norra bank. S1,09Ö7,38


Beskrivning av orten:
Hjartryk, med sin strategiska belägenhet i Hissnafjorden har trots sin ringa storlek en betydande effekt på kontinentens handel. Staden är jarlsäte för fiskarnationen Damméros norra provins. Åren 1397 till 1398 utgjorde staden huvudstad i det kortlivade riket Hirdmîr. Ett rike som uppstod när den korrupte jarlen Signe af Hird köpte en krona utav Mandraks landsmoder och betalade i sitt folks blod.

Platser:

Kulturell: Bragvik teatern byggdes under upptakten till Signes uppror och självständighetsförklaring, troligtvis för att ackomedera en mer Drakisk kultur i staden. Detta magnifika bygge är innehar en vacker stenbyggnad med en teatersal smyckad med vackert snidade figurer, målade i turkos och guld.


Social: Få platser i Hjartryk är så välbesökta som det kvarter som ligger i skuggan av Jarlkvarterets ringmur. Här frodas en smutsig mötesplats mellan de högre och lägre stånden. Smuggelgods och tjänster erbjuds till bra priser till synes rakt under näsan på Jarlen. Men få tror att en Jarl verkligen kan vara så ignorant utan antar istället att det hela på något vis gynnar de styrande.

Handelsmässigt: Hjartryk är hemhamnen åt det mériska handelshuset Fridwalls. Här finner man deras högkvarter, ett skeppsvarv i två våningar, där den övre våningen innefattar herrgårdsliknande lokaler för möten och pappersarbete.