Piratlajv
header för the tundlaheim Saga
Friankarrörelsen pirat märke.

The Tundlaheim saga

The Tundlaheim Saga

Drachmér

Typ av samhälle: 

Huvudstad


Vart: 

På slätterna öster om Bjärke skog mitt i Mandraks inland.  S1,55Ö0,25


Beskrivning av orten:

Mandraks huvudstad och Landsmoderns säte. Överflöd bortom den vildaste fantasi och surrande torg med florerande handel där drömmar både kan krossas eller bli verklighet. Tornandes högt över stånden mitt på torget står även den Stora Galgen, den största

Kulturell: Den Drakiska kulturens högborg, stora utomhusteatrar för hundratals åskådare där pjäser spelas varje kväll. Ett myllrande nattliv med otaliga småkrogar och lusthus som serverar dygnet runt, 365 dagar om året. Vin är deras val av dryck och intas utan någon som helst besinning. Många är det som efter ett dryckesslag i fel sällskap låtit tungan slinta för att sedan försvinna, vissa redan samma natt. Med Landsmoderns ständiga närvaro är angiveriet mycket större utbrett och vanligt förekommande än i någon annan del av landet.


Social:  Tornandes högt över marknadens alla stånd mitt på torget står den Stora Galgen. En enorm plattform med en lång och grov trädstam fraktad från Bjärke Skog som övre bjälke med plats för hela besättningar att kunna hängas samtidigt. Och uppe på den grova trädstammen sitter otaliga pirathattar fastspikade, den ena mer solblekt och sönderblåst än den andra.


Handelsmässigt: Beläget bredvid Modernsavfall, som kopplar samman nationens landsvägar där vagnarna med varor ständigt rullar, men även i anslutning till handelskeppen som letar sig in genom floderna från havet finns säkerligen allting till salu i Drachmér, till rätt pris.