Piratlajv
header för the tundlaheim Saga
Friankarrörelsen pirat märke.

The Tundlaheim saga

The Tundlaheim Saga

Bahiro del Globe

Typ av samhälle: 

Storstad


Vart: 

Nordöstra Mandrak djupt in i Klotviken.  S1,12Ö4,06


Beskrivning av orten:
Drakiska flottans största hamn och huvudkvarter, krigsfartyg och piratjägare trängs i hamnen. Få handelsskepp tar sig nu för tiden in till Bahiro del Globe och ännu färre seglar vidare in mot Bergûl.

Kulturell: Förutom flottans besättningar finns även marktrupper kvar trots att de flesta omstationerats söderut på grund av det nyligen utbrutna kriget mot Zorostria. Och där det finns soldater finns det fler krogar och glädjehus än gemene man kan räkna till. Desto fler militära styrkor så minskar civilbefolkningen sakta på grund av den bristande handeln.

Social: Där den ena ser risker ser en annan möjligheter. Trots den drakiska flottans ständiga närvaro finns alltid våghalsar redo att göra sig en slant. Rykten säger att man genom en skräddares butik ska kunna komma till en dold källare där en av rikets äldsta och mest framgångsrika smugglare gör affärer på sin ålders höst. Men för att komma in behöver man kunna kodordet, vilket få känner till.

Handelsmässig: Dom enda med inkomster värda att prata om är hantverkarna och skeppsbyggarna. Enorma skeppsvarv, gjuterier, smedjor och sågverk. Denna industri frodas men kostar Landsmodern och det Drakiska riket enorma summor för att hålla alla dess skepp i fläckfritt tillstånd. Här utvecklas även många av de senaste instrumenten och varianterna på såväl kanoner som roder och nya former på skrov. För den som lyckas ta sig in bland dessa hantverkare kan komma över kunskap ovärderlig för vilken stridande skuta som helst.